Thursday, June 25, 2009

......

semalam exam advance arabic language..
soalan...erm...nk kate susah sgt x jugak, senang sgt pon x jugak..
ok la kot..huhu..senang je..(sedapkan ati.)

erm, ade 1 paper je lagi..tarikh adab (history of arabic literature)..
lusa..hehe..sempat gi post entry..melati memg macam ni..tak tau takut..hehe

pejam celik pejam celik da sampai d end of d semester dah..
shortsem memang menyeronokkan..kejap je..

dengan progrem2 yang banyak memberiku pengalaman, arabic camp smk jalan kebun, arabic camp SBPI gombak (PC yg terkapai2..haha..), ziarah from ma'ahad mahmud, preparation for arbic carnival (i'm so scared..)..hope my team and all my best buddies can do d best for this progrem..amin..

tak ketinggalan jugak asaimen and masyru'at dr ustaz2 ku yang mantap, dr syamsul and dr majdi, klas advance arabic language memang d best class 4 me stakat 3 sem aku bermukim di taman ilmu dan budi ini..taqdim n munazoroh yang...(sukar digambarkan..hehe), dalam kelas plak x penah kering gusi dengan lawak and cerita ustaz..and kelas tarikh adab pun best gak..ustaz banyak tolong kami untuk menguasai subjek dengan d very simple note, tapi ade memory yg tak mgkin aku lupe sampai bebile ngan ustaz ni,kelemahan dr diri aku sendiri..hehe..biarlah rahsia..(kawan2 ku je tau)..hehe..

dan jugak kehidupan peribadiku sendiri banyak sangat pasang surutnye sepanjang jangka masa pendek ni..banyak kali aku di uji, kadang-adang rasa x terpikul, tapi aku keep going on je la..dan banyak hikmah yang aku temui di sebalik semua ini.. alhamdulillah, benarlah, Allah tak kan izinkan sesuatu perkara itu berlaku melainkan terselit rahsia kasih sayangnya di sebalik sesuatu tersebut.and the best thing is my supportive ummi and family yang sentiasa memahami diri ini..terima kasih ummi ku sayang..semoga Allah merahmatimu..saya saaaayang ummi..

3la kulli hal, segala mehnah dan dugaan sepanjang sem ni hampir2 berjaya aku hadapi dan tempuhi, ade yang aku satisfied and ade jugak yang kena improve..yes, dat's d way people learn kn?..nak harap kan kesempurnaan memang mustahil..sebab hanya Allah yang sempurna, sedangkan kita hamba yang penuh cacat cela..

segala kenangan sepanjang shortsem akan terpahat dalam memoriku, yang baik jadikan tauladan, yang kurang baik jadikan sempadan..

semoga hari esok lebih baik untukku..

ameennn ya rabbal 'alamin.

(^_^) melatidaisy (^_^)
- tak sabar nak balik......

No comments: