Sunday, June 28, 2009

home sweet home

بسم الله الرحمن الرحيم

i'm home :-) alhamdulillah ptg td slamat sampai, my beloved sist jemput, abah ade keje, then kitorg amik adik2 kt kelas Quran and tuition, pastu p suqillail..:) da lama x jalan2 camtu ngan my siblings.. sian kak long terpaksa brjauhan ngan suami dia jap, kisahnye ummi went 2 negeri 9, dah 4 hari, jadi guru pengiring untuk progrem Ihtifal SMKA peringkat kebangsaan, so kak long kena take away keje ummi la kt rumah. bagiku, besar pengorbanan kak long, bukan senang, ditambah lg dengan tanggungjwab sebagai isteri, (pengantin baru) , kiri kanan ada tanggungjawab..semoga Allah memberi rahmat ke atas kakakku tersayang. anyway my mom pon dah on the way balik, jap g insyaAllah sampai..:).

hmm, byk list things to do kat rumah kali ini, dah la kena balik uia awal 5 ari, ada arabic camp smk sungai pusu, jadi fesi..nasib baik bukan PC..huhu..but then it's ok, selagi mampu aku sanggup berkorban untuk A.L.A terchenta..lagi pun i learn many things from all that programme. neway, akan ku gunakan kesempatan yang sedikit ini dengan penuh syukur untuk menabur bakti pada ummi and abah di rumah, bila direnung balik, 15 tahun je aku betul2 hidup di sisi ummi and abah, then lepas masuk asrama masa ngan kawan-kawan lagi banyak compare 2 masa ngan family..sebab tu la selalu homesick.. hehe.. bukan manja, tapi menghargai family..kwang3..:)

k la, till then, sambung next time..ummi da sampai, nk ikut abah p jemput ummi :)
assalamualaikum..

~ melatidaisy ~

3 comments:

melatidaisy said...
This comment has been removed by the author.
pesonakasih said...
This comment has been removed by a blog administrator.
pesonakasih said...
This comment has been removed by a blog administrator.