Monday, August 3, 2009

my recent activities

semalam, i had an enjoyable outing with my ex-roomates when i was in matrix iium pj, they r sadhana azahar (dhana), nurul faezah (pa'e), and zahrah khairiah (zack) .. lepas masuk gombak, kitorg jarang sangat jumpe, padahal belajar 1 campus ni je, well, biasela, everyone busy with thier own tasks, kebetulan dhana pon dah off campus. so semalam kebetulan aku free then aku try la contact sume untuk outing same2 ..(selalunye yg jd halangan sbb aku la kurang mase free..huhu).

kitorg x g jauh pon, JJ wangsa maju je.kebetulan aku nk wt spek mate baru, bleh survey2 kedai skali kt situ. Jam 12 dhana dtg pick up kitorg d uia, mule2 amik aku di mahallah ruqayyah, then zack d mahallah aminah n lastly pa'e d mahallah safiyyah. em, destinasi pertama kitorg of course la foodcourt.hehe..memg niat nk kuar makan pon:) pas2 solat jap then barula jalan2, singgah di england optical, pilih2 spek yg cantik n suit dgn bajet y aku dah tetapkan, alhamdulillah dpt..x sbar nk g amik n nk paki spek bru :).. pstu kitorg jalan2 lg cari barang, dhana n pae cam biase shopping baju la keje dorg..d very best part is kt MPH.. ade sale..wah..rase cam nk beli sume buku je..huhu..kalaulah dpt..hurm..aku beli 5 novels/books, and ak x menyesal pon abiskan duit utk buku2 tu, bukan sebarang novel, tp novel2 n buku2 yg insyaAllah di dalamnya terdapat panduan untuk aku meneruskan perjuangan dalam mujahadah hidup.
  1. Motivasi Menjadi Wanita Paling Bahagia (Dr 'Aidh Abdullah Al-Qarni ,pengarang La Tahzan)
  2. Lafaz-lafaz Cinta (Hadi S. Khuli) Novel Spiritual lembah-lembah penuh dosa
  3. Warkah Cinta Berbau Syurga (A.Ubaidillah Alias)
  4. Buatmu Wanita (Suzana Ghazali)
  5. Bercinta Sampai ke Syurga (Saiful Islam) -aku terima nikahyna 2
Tak sabar nak abiskan bace semua tu .. (x tau la dgn kebizian ku ni sempat ke x..huhu)

erm, starting today until sunday, A.L.A (arabic language n literature association of iium) ade arabic carnival. ade bookfair n mcm2 programme lg mengisi setiap malam sepanjang arabic carnival ni. aku sendiri sebagai assistant programme manager hrp segala programme akan berjalan lancar n di permudahkn olehnya. sekalung penghargaan untuk ahli team ku , dri programme manager smpaila kpd sume2 subcommitte, jazakumullahu khairan jaza' atas usaha dan kesungguhan kalian utk menjayakan arabic carnival, semoga Allah permudahkan kita dlm urusan pelajaran, urusan dunia n urusan akhirat.amin.

today my class start at 11.00am (islamic Aqidah), then at 12 (an nahwu 2), n 2.00pm (jahili)
till then, ilalliqo'.
salam.

No comments: