Wednesday, November 18, 2009

:: sejuk ::

bismillahirrahmanirrahim..

seperti yang diramal, hujan tanpa henti akan melanda kelantan dan terengganu sepanjang minggu ni mulai hari isnin yang lepas..isnin tak hujan pon, semalam hujan start petang dah nak dekat-dekat maghrib, arini rabu memang dari pagi tadi hujan tak henti-henti.. berkurung dalam rumah je dari td..:)

perasaan?? rase sejuk la ape lagi..:)..best sejuk macam ni..macam2 aktiviti indoor bleh buat..hehehe :)

harap-harap esok petang tak hujan..dah plan nak gi jalan2 kt pantai..

Ya Allah, hujan ini rahmat.. rezeki yang turun dari langit-Mu..
Kau limpahkanlah rahmat-Mu ke atas kami dan Kau berilah peringatan dan keampunan-Mu andai kami terleka dengan nikmat dan rahmat-Mu..

pen off.. :)

14 comments:

Hisham said...

salam...hujan rahmat2...mmg best..tido pun bst...kalo doa insya allah sng dimakbulkan...

iqbalsyarie said...

iyalah...hujan juga disini.Moga jumaat ni tak hujan sebab nak g semayang jumaat jalan kaki jew.huhu

ASYIQ said...

Salam dik...

Terima kasih sudi follower akak. Sorry lambat berbalas ziarah.

Org Terengganu rupanya...belajar kat mana ye.

~0~ said...

teringat masa keje kat KT dan kat kampung..time camni memang hujan lebat...

pekena ubi rebus best...

melatidaisy said...

hisham :

w'salam..
yup..mmg best..:) lg2 kal kt umah..
amin =)

melatidaisy said...

iqbalsyarie :

mudah2an Allah permudahkn awk di sana..
kitorg aritu pn kt uia petang nk g exam mmg hujan.. basah2 masuk dewan exam :)

melatidaisy said...

kak ASYIQ :

w'salam akak,
'afwan..ye kak, orang terengganu,
blajar kt uia gombak :)

melatidaisy said...

~0~ :

hujung2 tahun mcm ni mmg suasana biasa kalau hujan..terperangkap dlm rumah je..:)
ubi rebus panas mkn ramai2..best!

CIKGU ZAM said...

pada hari ini masih ramai insan yang kurang bersyukur dan melihat hujan sebagai rahmat yang besar kurniaan Allah

melatidaisy said...

cikgu zam :

moga2 kite tdk termasuk dlm golongan itu..na'udzubillahi min dzalik..

anak laut said...

salam..ukhwah..

terim kasih singgah anaklaut bahi komen

melatidaisy said...

salam kembali..

same2 anaklaut :)

Ruhul Jadid (روح الجديد) said...

huhu...kat Perak banjir lak kot..
alhamdulillah wlupn banjir tp x seteruk 2003..
igt ag banjir 2003 dlu...ksian sggh tgk..
seb bek klu banjir mmg area umah ana selamat..
klu tak ana antara mgsa banjir laa..huhu

*ari tue kuar amaran tahap jingga kat Perak Utara..tp x ujan pun..memang kuasa Allah..huhu

melatidaisy said...

ha'ah.. kat kerian tgh banjir kn..terengganu mmg tiap2 taun banjir..lagi2 daerah ana ni..alhamdulillah jgk sbb kawasn rumah ana pon terkecuali dr jadi mangsa banjir..mmg sedih dan kesian tengok mangsa-mangsa banjir..lagi-lagi kalau banjir time2 nak raya..'ala kulli hal, pasti terselit sejuta hikmah-Nya..tak kn Dia jadikan sesuatu untuk sia2 :)