Tuesday, May 25, 2010

'afif yang khalah rindu ...

بسم الله الرحمن الرحيم


'afif di usia 23 hari

baru beberapa hari anak buah kesayangan saya pulang ke rumah atuk dia di KB, khalah di sini dah rindu sangat dah..asyik belek gambar2 dalam laptop je..huhu

afif di usia 50 hari

'afif tersenyum macho (",)



afif genap 40 hari

nasib 'afif la dapat khalah yg suka pegang camera =)


afif di usia 44 hari

pagi2 lagi dah senyum tomey2..senyum tomey2 before ummi die pegi skolah



yang ni pun masa afif 40 hari

best nye die tido ...


ni aksi-aksi afif time baru bangun tido :)

khalah sayang afif...


i'm thinking of you my dear baby..

ewahhh..mcm sendiri punye anak plak..hehe..tapi memang seriously rase rindu sebab sejak bercuti kt rumah hari2 duk main dengan dia, bila umur afif 23 hari my kak long kena buat praktikum (walaupun masih dalam tempoh berpantang) selama sebulan di salah sebuah sekolah menengah berdekatan dengan rumah kami, jadi saya yang take care of him sementara akak sy ke sekolah.

Sekarang kak long dah abis praktikum dan dah abis tempoh pantang, so turn untuk balik rumah suami la plak.. bila ummi dan adik2 pegi skolah, abah pegi keje, sy sorang2 kat rumah, sunyi la jugak. sebelum ni bertemankan afif..takpe2, nanti bila khalah dah abis cuti, ummi afif pon dah abis cuti, kite akan duk same2 lagi kat gombak plak ye.. :)
[akak sy masih belajar sama2 dengan sy di uia]. mase tu hari-hari khalah bleh main dengan afif.. jangan boring dah la ye..hehe


afif with his ayah su, wafi adik bongsu sy ..


by the way,syukran untuk my dear ukhti deena atas hadiah ini.. sangat comel :) thanks akak !!



syukran juga untuk mr.cemomoi atas hadiah ini.. sangat kreatif :)
thanks !!


terima kasih atas ukhwah yang terjalin, semoga ikatan ukhwah keranaNya ini sentiasa di dalam keberkatan Yang Esa, juga buat sahabat-sahabat yang tidak jemu bertandang, saya amat menghargai kehadiran kalian dalam hidup ini.. jazakumullahu khairan jazaa'. :)


"Selagi sang bayu masih bertiup meskipun hembusan bayunya pilu dan mendukakan, selagi matahari masih memancarkan cahayanya meskipun kadangkala cahayanya suram seketika apabila dilitupi sang awan, kita perlu terus berjalan dan terus berusaha meskipun kita diuji dengan kegagalan, musibah dan ujian yang membuatkan air mata sentiasa mengalir. Teruskan perjalanan kita, insyaAllah selagi mana kita berusaha, berdo'a dan bertawakkal kepada Allah, pasti Dia akan membantu kita"


"Jika engkau sabar, maka hukum Allah tetap berjalan dan engkau mendapat pahala,dan apabila engkau tidak sabar, tetap berlaku ketentuan Allah sedang engkau berdosa." [
Sayyidina Umar Al-Khattab]


~melatidaisy~

22 comments:

bent4mrun said...

ouh bilah kat uia lg yek, bila abes?

melatidaisy said...

yup dr.sarah, em,lagi 2 taun, insyaAllah, matrix 2 taun, degree 4 taun..lame kan? mcm medic plak..hehe :)

dmx said...

salam..
waa..gramm tol ngok pipi bembam afif tuu ,nnak cubit2..he3

*masa kecikk2 byk tempt nnk bermanja...kan he3
dah,baso ...neh nakk bmanja ngan sapa ek....huhuhuk

tqa said...

alalala;) comelnyeeee;) heheeh...
pagi tadi pun k tqa dapat tengok baby jugak otw g kelas:D hehehe;)
geram dah nak cubit2..
xpelah..skrg ni k rafi dah kwen, tunggu anak kak rafi nanti la;) heheheh...

deena farhana said...

aloohaii, comeinyee afif..kmslm pelukcium utk afif ye..

same2 kasih..nti kak pas award lg ye....hee

azreen said...

salam..
em afif mmg hensome la
kak lah jgn ngs2 la.hee
kejap lg afif dtg.kesian kt atuk belah sana rindu kt afif.

Abd Razak said...

Salam..

Cutenya..
Moga dah besar nanti menjadi orang yang mendatangkan manfaat yang banyak kepada umat Islam..

cemomoi said...

heee jadik baby-sitter cuti sem? takpe parktikal...

penjejak maya said...

salam,

moga baby comel tu sihat sentiasa..

Amy Syaquena said...

salam ziarah,follow u follow me back ya

melatidaisy said...

dmx :

wa'alaikumussalam :)

mmg geram tgk pipi die,tp x bleh cubit nanti ummi die marah, sy dah kena..hehe

melatidaisy said...

kak tQa,

hehe, kt uia tu pon ramai baby2 comel, mcm2 version :)
xpe kak,ramai lg, kak rafi, kak azi, kak ilah, anak diorg anak kite gak kan,,hehe :))

melatidaisy said...

kak deena farhana :

hehe, thanks akak, nanti die balik sy kirim salam pelukcium ye :))

fi amaanillah daaiman :)

melatidaisy said...

azreen :

wa'alaikumussalam aween,

hehe, x nangis la..rindu je.tp klmarin mase g supermarket ngan ummi agk nk mngalir air mata, akak g lepak dekat area barang2 baby tu yg feeling tu, terus call k.long masa tu, dpt dengar suara afif merengek..hehe :))

melatidaisy said...

Abd Razak,

wa'alaikumussalam..

syukran akh, jazakallah ats doa itu..ameen :)

melatidaisy said...

cemomoi :

ha'a, tp praktikal da tamat.hehe :)

melatidaisy said...

penjejak maya :

wa'alaikumussalam,

terima kasih ats doa tu..ameen :)

melatidaisy said...

Amy Syaquena :

wa'alaikumussalam,

syukran ats ziarah n salam ukhwah :)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
c0mel anak buah kamu tu..
ada iras2 kamu tak? hehe..
nyway bagus la da ada pengalaman..
penting buat masa depan

Diriku.. said...

Salamm..
Semoga kerinduan ini memberikan sejuta pengertian bahawa kasih sayang itu sememangnya indah untuk dimiliki dan terlalu bernilai untuk dipersiakan.. Biarkan kenangan itu terdampar di pantai hati di belai bayu lautan yang mendamaikan..

melatidaisy said...

Azrai Ahmad Zamri :

wa'alaikumussam,

syukran ats ziarah, 'afif lagi comel :)

melatidaisy said...

Diriku.. :

wa'alaikumussalam..

ameen.. sungguh besar nikmat kasih sayang ini, tidak ternilai walaupun dgn segunung harta..dan diri ini masih dalam kerinduan trhadap afif yg comel itu :)

syukran, barakallah.