Sunday, June 20, 2010

"Father's Day" & "simcard baru"

بسم الله الرحمن الرحيم


ayah contoh !!

kindly click pause button on my music player first :)



see her father.. sangat penyayang kan !! :)

selamat hari bapa untuk bapa-bapa di luar sana especially for my abah sayang..semoga abah terus sihat dan bahagia di samping kami semua..

terima kasih abah atas kasih sayang yang tak bertepian !! no one can replace u in my heart.. semoga kasih sayang dan rahmat-Nya sentiasa mengiringi abah..

kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah membawa bahagia ~

........................

:: hadiah dari ukhti deena farhana ::



syukran jazilan untuk ukhti al ghaliyah sis deena farhana atas simcard baru ni.. kena cari handphone lagi satu la nampak nye.hehe.. time kasih daun keladi :))

semoga akak sentiasa tabah dengan segala ujian yang melanda, hadapi dengan senyuman kerana senyuman itu penawar...Allahu yubariku fiki daaiman ^^ syukran atas ukhwah indah ini..semoga ianya berkekalan meskipun hanya hamparan ini menjadi pengantara ..

erm..akhir-akhir ni dah jarang sangat jalan-jalan blog sahabat-sahabat,agak kebizian.2 hari lepas baru balik dari perak, alhamdulillah, seronok di sana..thanks a lot untuk sahabat saya, munie tersayang dan keluarga... dia ni sahabat baik saya zaman skolah dulu2.. roommate and studymate tapi bkn classmate sebab kami berlainan aliran..die la yang membanting tulang ajar saya subject add math (sgt2 lemah subject ni..hehe )

4 hari di sana juga telah membuatkan sy jatuh cinta pada tempe..sedap rupenye, nape la selama ni sangat sombong tak nak try :) .. tapi dalam seronok-seronok kat sane tetibe dapat berita adik saya masuk wad sebab demam panas dan ada jangkitan kuman dalam sel darah putih..so saya pendekkan percutian tu untuk balik awal, alhamdulillah adik saya dah selamat keluar hospital selepas 4 hari berkampung di sana..hari ni pun dia dah start bersekolah,syukur segalanya selamat :))


19 comments:

Lelaki Ini said...

slmt hari bapa!

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
cantik simcard tu..hehe..
tempe memG s0dap la..feveret tu!
alhamdulillah semuanya selamat..
m0ga kamu sefamili terus berada dlm keredhaan Tuhan =)

Abd Razak said...

Salam ya ukhti..:)

Pengorbanan bapa menjaga, mendidik dan memberikan haluan buat kita semua memang tidak terbayar dengan wang ringgit.

Moga Allah mengampunkan dosa kedua ibubapa kita..

melatidaisy said...

lelaki ini :

tq singgah :)

melatidaisy said...

Azrai Ahmad Zamri:

wa'alaikumussalam,

tq atas ziarah..wah org ganu feveret tempe ! tp mmg sodap, keluarga kwn sy ni mmg jawa sejati, bahasa pengantara kt rumah pn bahasa jawa, yg part tak faham tu senyap je la, buat2 faham..hehe

syukran ats doa..allahu yubariku fik :)

melatidaisy said...

Abd Razak :

wa'alaikumussalam,

betol akh, tak kan mampu terbalas, hanya doa hadiah terbesar ..

syukran :)

dmx said...

salam kembali...syukran
tempe....wah,tu kgemaran saya gak

tentu...jauh perjlnankan
luas... keukhuwahan

penjejak maya said...

salam,

moga ceria dan bahagia di samping famili sana..

citahrudin said...

tempe buleh bikin hidung mancung, dagu runcing..keh3

cemomoi said...

tempe sedap ke, dah cuba tak leh nak g jugak

melatidaisy said...

dmx :

wa'alaikumussalam,

wah, suke tempe jgk ek?

jauh prjalanan eratkan ukhwah sesama insan :)

melatidaisy said...

penjejak maya :

wa'alaikumussalam,

terima kasih ats doa, barakallah :)

melatidaisy said...

citahrudin :

err..ye ke kak?? nk makan byk2 la camni..hehehe :)

melatidaisy said...

cemomoi :

sedap, tp sy suke yg smbal goreng je, dulu selalu cube tp x suke, alih2 aritu dah jatuh chenta..hehe

spirit0 said...

salam..
wah,so sweet vid ats tu.dak kcik tu pon xmo bg bapak dia g mane2.hehe.comey2!

thanx to munie sbb bg kamu rase nikmatnye tempe.muahaha :)) tringat tempe ckgu norisah jual.fuhh,mmg abes duet asek beli je lg2 duk kt f1 mmg selamatla.huhu

fi amanillah dear~

CIKGU ZAM said...

salam,
bertuah pada isteri yg memiliki suami penyayang, dan anak yang memiliki ibu bapa yang juga penyayang, SELAMAT HARI BAPA KEPADA SEMUA BAPA@AYAH dll/

sekamar rindu said...

salam....

terima kasih atas ucapan tahniah pada saya...

cun09 said...

salam dik..

waahhh seronok bercuti yeee ^_^
tempe memang best...

**semoga adik sihat**

shameel Iskandar said...

salam ziarah.

Pengorbanan bapa tak terkira banyaknya. Sebab itu anak2 diminta mentaati bapa( trmasuk ibu) w/pun berlainan agama.

Ttg tempe, Dulu YB khir Toyo kata wajahnya berseri dlm masa yg singkat selepas mkn tempe. ntah btol atau tidak, tak tahulah.