Tuesday, July 6, 2010

:: clueless ::

بسم الله الرحمن الرحيم


kenape saye tak leh publish comment kawan2 saye??


Salam alaik buat kalian,

first of all saya nak ucapkan terima kasih buat teman-teman yang sudi tinggalkan komen di entri saya yang sebelum ni "dari saya untuk kalian" .Terima kasih juga sebab sudi terima buah tangan dari saya yang tak seberapa tu, semoga ia menjadi kenang-kenangan buat kita semua sebagai tanda ukhwah yang terjalin.

dan maaf sebab saya tak dapat publishkan komen2 kamu semua,entah apa masalahnya saya sendiri buntu.Selama ni saya memang prefer comment moderation, sebab senang saya lebih senang untuk saya notice komen-komen terbaru dari sahabat-sahabat, so setiap hari saya sign in blogger dan nampak ada komen2 to be moderate kat dashboard saya.Tapi entah angin apa malam tadi saya rasa nak tukar selera, saya provide email so that saya akan dapat notification tentang comment-comment thru email dan approve terus untuk publish once lepas baca comment tu dalam email inbox, tak perlu saya tengok kat dashboard macam selalu.

malangnya beberapa comment je yang dapat publish,lepas tu comment2 lain da start problem,once saya click publish dia cakap 'unable to complete your request'. Saya cuba lagi dan try approve di dashboard jugak,but then still sama, dah click publish tapi semuanya tak appear kat ruangan komen..sebab tu komen2 anda semua takde kat entry, bukan saya tak nak approve tapi memang tak dapat..sorry..sedih la jugak sebab tak dapat publish and reply, dah buntu tak tau nak buat apa,apapun saya masih dapat baca komen2 kamu semua di inbox email saya, so gembiralah jugak ;) ada jugak sorang yang request saya publish pict motor kesayangan saya yg jadi kenderaan saya kat uia..hehe..inshaAllah ada kesempatan nanti saya wat entri pasal motor saya ya (^_^)

sekarang saya dan tak guna comment moderation lagi dah, so feel free to visit me and drop comment k, anyway thanks a lot again to all for the comments..i appreciate it :) saya abadikan dalam email inbox saya ye..saya tak nafikan yang komen2 anda semua adalah nadi kepada blog saya, jazakumulullahu khairan jazaa'.

erm, tadi buat pertama kalinya setelah bertahun-tahun saya tak ambil ubat batuk akhirnya minum jugak, tu pon lepas kena paksa dgn ummi, sebab batuk saya makin teruk, lagi2 dah dekat dua minggu sy batuk (actually salah sy sbb tak pantang ais n durian..hehe).. But then kali ni saya betul-betul taubat, nk pantang, lagipun tak lama lagi start kelas, amat malu la kalau batuk kuat-kuat dalam kelas..na'udzubillah..hopefully sy sihat before start new sem ni..amin3..

lastly saya nak introduce housemate saya nanti, saya tak stay kt hostel utk semester akan datang ni, tapi rumah sewa.


ni la housemate saya nanti.. saya sayang sangat-sangat budak kecik comey ni :)

till then..semoga kalian dirahmati Allah selalu,

ma'assalamah wa ilalliqa'

(^_^)


21 comments:

hamim said...

salam
mohon pautkan blog saya di blog saudara/ri
terima kasih

http://www.rakkayu.blogspot.com

deena farhana said...

salam alayk ukhti bilah yg comel...

kat box comment kak pun ade mslh gak..xleh publish..adui..rsnye blogspot punye pblem ni..kak drop komen kt mane2 entri org pun xmasuk...adeh laaa

btw, kiutnye afif...slm cium pp die ye..

syg bilah..

Abd Razak said...

Salam ya ukhti..

Moga sihat hendaknya..:)

Masalah nak komen di semua blog sejak pagi semalam..

Moga Allah permudahkan segalanya

abu muaz said...

Salam. masalah sama kita hadapi sejak semalam.
Apapun selamat kembali ke menara gading.

cemomoi said...

masalah yang sama kot.. seharian menggode comment tu tak jugak sembuh, sebab tu yang tak dapat nak jawab semua komen untuk n3 seblum ni

sem baru dengan housemate baru... sronok dok rumah sewa sebenarnya (tu pon kalu dapat geng yang betul le) sebab ikatan sahabat lebih kuat berbanding dalam dorm ni

gud luc

melatidaisy said...

hamim :

wa'alaikumussalam,

sy dah link kan blog saudara di sini,syukran ats ziarah.

elly ellyza said...

salam...
blogspot gah problem..saya ingtkan saya sorang...

nape xduk mahalah dah

melatidaisy said...

deena farhana :

wa'alaikumussalam kak deena cantik.hehe,main puji2 lak kite ni kan,ade pape ke? :)

erm, tu la kak,bilah ingt blog bilah je yg masalah sbb bilah komen blog org lain ok je smalam, rupenye hari mogok blogspot sedunia agk nya kot..hehe

ok, t bilah smpaikan salam cium pp afif,bilah pn da smggu lebih x jmpa dia..rindu btol :)

btw thanks akak sbb hargai pict oren yg ade nama melatidaisy tu, ok jgk kalau akak nk amk yg tu sbg award, original handwriting tu, cuma tulis ats pasir je..siap ada buih2 cinta lagi..hehe :) salam syg utk akakjgk :)

melatidaisy said...

Abd Razak,

wa'alaikumussalam akh,

alhamdulillah sihat seadanya,
agk cuak sy semalam ingt kn blog sy problem,apapun skrg mcm dah ok, alhamdulillah :)

melatidaisy said...

cemomoi :

blogspot demam semalam kot,hari ni mcm dah sembuh,alhamdulillah.

housemate baru tu mmg housmate dari kecik,teman gaduh dari kecik pn ye jgk..sbb sy duk umah sewa nanti ngan kak long sy,n si kecik afif tu :)

melatidaisy said...

elly ellyza :

wa'alaikumussalam,
ha'a..semua dpt nasib yg sama..hehe

sy still register mahallah tp duk luar sbb temankan akak sy,cuma utk sem ni je, takut jgk nk apply off campus dari mahallah ofis sbb nnti 2nd sem mmg nak duk mahallah balik.so sy register n akan guna jgk bilik kt mahallah utk rehat2..harap2 xde staff mahallah yg baca komen ni,karang kena compound x pasal2..hehe :)

p/s: jangan elly pn MRC member dah la :)

melatidaisy said...

Abu Muaz:

wa'alaikumussalam pak cik, ha'a. semua merasa,.hehe

syukran ats doa pak cik :)

penjejak maya said...

salam,

blogspot ni pun kurang sihat macam manusia gak hehe..

melatidaisy said...

penjejak maya :

wa'alaikumussalam,

ha'a,tp da makin sembuh..hehe

CIKGU ZAM said...

salam melati,
apepun selamat belajar dan semoga peroleh kejayaaan yang berkat, Amin

shameel Iskandar said...

salam ziarah,
Saya juga menghadapi masalah nak publish komen smlm. Byk komen yg ghaib begitu sahaja. Tak tahu masalah apa.

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

dan komen saya salah satu yg x dapat nak publish,,,hakhak,,

batok jugak,,,,nenek sy pun nga bato terok,,musim agaknye,,

pelek,,slalunye saya cepat jangkit kat org,,,

tp kali ni mcm trase antibody saya kuat,,hahaha

melatidaisy said...

CIKGU ZAM :

wa'alaikumussalam,

syukran, semoga cikgu zam pn mcm tu,ameen..barakallahu fik

melatidaisy said...

shameel iskandar :

wa'alaikumussalam, syukran ats ziarah,

tu la,mmg problem time tu,smoga x de lagi insiden mcm tu lepas ni :)

melatidaisy said...

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN :

ha'a, komen awk salah satu mangsa kejadian..hehe

batuk saya alhamdulillah da semakin kurang lepas makan ubat,sbelum ni teruk sbb x makan ubat, ubat batuk adalah satu2nya ubat yg saya x suka.bg nenek awk minum ubat batuk ye :)

indahhouse said...

Salam melati,
dah... jangan merajuk. dah ok comment ni. aritu blogger masuk hospital jap. hihi.
akak pun kena jugak. abes ilang.