Wednesday, December 1, 2010

Rindu seorang Melatidaisy ..

بسم الله الرحمن الرحيم

Uhuk..lame nye x update .. semakin tak de idea and semakin kekok untuk update.. rase mcm malu2 je nk update .. hehe..tipu2.. alasan semata-mata :) sebenarnya saya rindu sgt melatidaisy yg dulu.. huhu..eh apakah? tetibe meluah perasaan plak..hurmm..

Perkembangan terbaru .. ok, saya semakin kembang dek kerana cuti tanpa gaji di rumah sejak raya aidil adha tempoh hari.. sejak 13nov .. abis je paper last pagi tu then malam terus memecut bas dari gombak ke pantai timur semenanjung malaysia. hati sangat gembira melonjak riang.. (yela, sape tak suka kalau balik kg kan..kan..hee).then menjalankan aktiviti harian di rumah n di kampung mcm biasa termasuk men'mendating'kan diri di pantai-pantai yg terlibat bersama adik2 or kawan2 yg sudi bawak sy sbb sy takleh drive..hoho .. cuma sekarang saya dah kurang snap gambar..(tak se excited dulu dalam snapping pict.. entah kenape.sbb da byk sgt kot..hehee) . pun begitu masih tetap suka memanjakan diri dengan keindahan ciptaan-Nya itu ..

Cuti pun da nak abis da.. 6hb nanti result kuar.. berdebar-debar dan cuak..semoga semuanya nanti akan menggembirakan hati ummi dan abah.itu je yg sy harapkan dari result tu..bkn untuk sy tapi untuk mereka..oh result, plis be kind to me okey! .. sy dah cuba yg terbaik yg saya mampu dan sekarang time to tawakkal 'alallahi azza wajalla.. semoga Dia lapangkan hati ini saat menerima keputusan itu nanti ..

Hurm .. saya rindu budak kecik ni ..


last kiss dia raya haji yg ke 2 aritu .. die dah pandai makan..faveret dia ofkos la blended punye sbb die kecik lg..bkn ice blended tp rice blended :) ngan nestum .. sekali makan byk plak tu.. huhu..da tumbuh gigi da pun.. siap boleh berjalan and kejar2 kucing lagi..(tp guna walker la..hehee) .. esok abdullah afif genap 8 bulan .. da makin besar dah rupanya.kejap je rase..syg sangat kt dia mcm syg anak sendiri.


comotnye die makan :P


muka budak tak nak tido sbb tak puas main..dekat 20 minit dodoi tp tak tido2 jugak, nak main camera rupenye :)

afif syg..cepat-cepat la balik besut sebelum cuti khalah abis ea.. khalah rindu afif sgt2..next sem kita dah x jadi housemate dah..afif bukan lagi budak batu 10 gombak.kalau semester lepas setiap kali balik kelas khalah boleh main2 ngan afif..gelak same2 dgn syg..tapi next sem dah takde dah sume tu.huhu..sedih plak..teringat malam2 duk borak ngan afif kalau syg tak nak tido .. huhu..sweet sgt kenangan tu..tgk afif gelak n senyum boleh buat khalah tutup buku n pause keje lain jap..hehe..khalah tak kan lupakan kenangan duduk rumah sewa 4 about 3 months with afif n ummi afif. sesungguhnya ia satu pengalaman yg berharga dalam hidup khalah. ...alhamdulillah.. thanks syg sebab bagi peluang kt khalah blajar banyak benda :) afif akan jadi anak klate sejati after this..duk baik2 ngan ummi and ayah ea.. jadi anak soleh untuk ummi n ayah tau .. be kind to them k :)



tak sabar nk abis cuti..tak sabar nak sambung perjuangan kt uia tapi semester kali ni sebatang kara du uia sbb kak long dan afif dah balik kg..anyway slamat berpraktikel buat kakanda ku syg :)

p/s: serius tak tau nk letak tajuk apa untk entri ni ..itu je yg terbaik..hehee :)

16 comments:

cemomoi said...

cuti jadik baby sitter... huuu takpe praktikal tuu

cun09 said...

salam dik...

cuti sakan yeee...udah mai kay tee kee??

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Moga ukhti sihat hendaknya..

5 hari lagi result keluar erk...moga beroleh kejayaan..insya Allah

Selamat bercuti..

deena farhana said...

salam bilah..

oh da nk hbis cuti ye..kak deena doakan najah fil imtihan..

tomeinyee afif! slm kiss pipi die tuk kak deena ye...

shameel Iskandar said...

salam.
Melati moga result nnt gempak. Insha-Allah. seronakkn main2 dgn baby. paling best bila cubit pipi dia.

Selamat berjuang.

Siiru 'ala barakatillah.

melatidaisy said...

cemomoi :

cuti kali ni x jadi baby sitter sbb afif kt umah atuk belah sane..huhu

melatidaisy said...

cun09 :

wa'alaikumussalam kak ..

sakan la jgk tp x sabar nk masuk sem baru :)

p/s: akak, sy da lame sgt2 x g KT .. da brtahun kot..huhu.. de rezki inshaAllah nk g . dating ngan akak, boleh ? :)

melatidaisy said...

Abd Razak :

wa'alaikumussalam akhi,

alhamdulillah sihat :)

lagi 4 hari result kuar.. cuak.. syukran ats doanya..barakallahu fik :)

melatidaisy said...

deena farhana :

wa'alaikumussalam kak deena syg :)

ha'a..dlm 10 hari lagi balik uia..huhu..syukran utk doa akak .. bilah dah kiss afif utk akak .. dia ada kt besut skrg, baru balik mlm tadi ..

semoga Allah merahmati akak sentiasa .. jgn lupe senyum2 sokmo deh ^_^

melatidaisy said...

shameel iskandar :

wa'alaiikumussalam akh shameel,

ameen..syukran ats doanya :)

ha'a..mmg sgt seronok.. tambah2 kalau tgk die ketawa ..hehe

selamat bercuti buat akh..barakallahu fik ..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Perjuangan mesti diteruskan walaupun seorang sebagaimana Nabi Allah Ibrahim a.s. Allah SWT menggelarkannya umat w/pun menghadapi musuh seorang diri tetapi syiar2 yg dibawa olehnya adalah berbentuk jemaah. Surah AnNahl:120 إِنَّ إِبۡرَٲهِيمَ كَانَ أُمَّةً۬ قَانِتً۬ا لِّلَّهِ حَنِيفً۬ا وَلَمۡ يَكُ مِنَ ٱلۡمُشۡرِكِينَ
Sesungguhnya Nabi Ibrahim adalah merupakan satu umat (walaupun dia seorang diri); dia takut bulat-bulat kepada Allah, lagi berdiri teguh di atas dasar tauhid dan dia tidak pernah menjadi dari orang-orang yang musyrik.
Wallahualam

UmiJida said...

bilah i miss u... huhu

HaDi said...

Salam...

Comel baby 2...boleh praktis jd baby sitter tok anak2 sendiri nnt..=)
Semoga mendapat result yg cemerlang...

melatidaisy said...

tajnur :

jazakallah akh ats ulasan dan perkongsian. Barakallahu fik .

melatidaisy said...

UmiJida :

I miss u too kak..kak long kirim salam kt akak :)

akak, bilah mtk izin share entri akak kt blog bilah ye.. i like it so much :) xleh nk komen kt sana so mtk kt sini pon x pe kan..hehe:)

semoga akak sekeluarga dalam keberkatanNya sentiasa..ameen ..

melatidaisy said...

Hadi :

wa'alaikumussalam ..

tQ.. mmg comel dan penghibur hati..hehe :)