Saturday, January 29, 2011

Pelangi dan Ombak

بسم الله الرحمن الرحيم

Alamak.. da bersawang blog ni..ape la yg tuan blog ni buat sampai tak nyempat nk bersihkan habuk2 kat sini kan? huhu.. biasa la, tuan blog ni student, jadi haruslah mengagihkan kasih sayang dan keutamaan mengikut priority, blog jangan majuk tau :)papepun arini tuan blog nak buat comeback.hehe.tak tau nk update ape..jawab tag pon ok kan? ^_^

tag dari munie

apa benda penting dalam hidup korang?

mardhatillah (keredhaan Allah)

betapa sia-sia nya hidup ini tanpa keberkatan dan keredhaan Allah, tidak bermakna kejayaan, kekayaan dan kebahagiaan tanpa redha dari-Nya



benda terakhir yang korang beli gune duit korang?

tiket bas Mahligai Gombak-Besut 27.Januari.2011 :)


dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?


Kota Putra, Besut Terengganu..inshaAllah..

Tema yang tak membazirkan duit.hehe


adakah korang sedang bercinta sekarang?

alhamdulillah..kerana cinta-Nya saya masih lagi dapat bernafas hingga ke saat ini, saya masih lagi diberi peluang untuk memohon keampunan dan saya masih lagi diberi ruang untuk terus membaja iman. Terima Kasih Allah.

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

cinta yang abadi tiada akhirnya..semoga Dia juga mencintai dan merahmati saya..ameen..

di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

doa


novel/buku/majalah terakhir dibeli?



Buku untuk subjek Naqod (Arabic Traditional Criticism)

baru je beli last week..2nd text book utk subjek ni, first book ustaz dah abis ajar, skrg masuk 2nd book..my very killer subject maybe ^_^

apakah nama penuh korang?



Nabilah bt Hassan


antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?

ummi

namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?

Kekasih Allah Muhammad Rasulullah S.A.W.

[ mesti hensem kan? Seindah peribadinya :) ]

adakah korang basuh baju korang sendiri?

yes, why not. :)
[copy ayat munie]

dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

Makkah Al Mukarramah


pilih salah satu, peluk atau cium?

salam peluk cium buat munie ^_^

Semoga dia dalam rahmat Allah sentiasa walau di mana pun dia..


beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

1) sahabat baik sy since 26januari2004

2) dia sayang saya..dan dia tau yg saya sayang dia.haha :P

3) dia orang Jawa..pantang jumpa orang jawa mesti dia start nk ngomong jowo !


Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?

1) my lappy

2) spek mata

3) my silver ring pemberian abah

4) Buku-buku berkaitan bahasa arab yg sy ada

5) hakikatnya semua benda yg kamu sayang tu bukan milikmu yang mutlak. Andai suatu hari nanti ia bukan lagi jadi milikmu maka kamu harus redha (peringatan buat diri sy).

lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?

no specific one!

Sebab sesuatu lagu tu boleh jadi my faveret song untuk beberapa hari je

bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

23rd of September 1988

Sambut @ rumah sewa jalan gombak :)


Lima rakan Blogger yang korang nak tag


Kak Deena

afeefah

Si para-para

yuyun@ica

Ummi Jida


Melatidaisy sedang menikmati midsem holiday di rumah..so i’m, in happy mode ^_^



kalau minta pada angin, agar kenangan itu tidak hilang.. boleh tak? Pelangi, tolong jangan jauh.. biarlah hujan itu merintik dan sepi itu pergi..



Ombak, katakan pada pantai, jangan pernah menghakis hikayat itu. kerna sesungguhnya aku di sini, masih memerlukan memori ceritera itu.

p/s : Terjumpa cerita pelangi dan ombak ni kt facebook sorg adik ni.. akak pinjam ye ika ..kot2 la ika terjenguk blog akak..hehe..

4 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Moga sdri Nabilah sihat hendaknya serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya..

Happy holidays..:)

MuNie said...

happy holiday juge bilah! hehe thanks for answering my tag. :) syg pluk cium utk ko jugak. heehe.. may Allah's blessing is always in yr pocket. ;)

Farahana said...

jawapan buku Naqod tu... I like~~

♥ Afeefah sza ♥ said...

thanks nabilah for tagging,inshallah saya jawab :)