Saturday, March 19, 2011

blog yang saya rindui :)

بسم الله الرحمن الرحيم

Suburkanlah iman..Carilah kemuliaan, Lapangkan dada hentikan ratapan..Bawa hatimu kepada Tuhan, mengharap hadir jiwa kehambaan..Carilah kemanisan dalam perjuangan..Perjuangan mengejar cinta dari Tuhan..Mehnah mendatang itulah ujian..Jangan tersungkur walau terbeban..Bawa hatimu kepada Tuhan..di sana menanti Syurga idaman..

Ya Allah, jadikanlah kami termasuk dalam golongan orang-orang yang beriman dan istiqamah dalam perjuangan kami..Jauhkanlah kami dari sifat putus asa terhadap rahmat-Mu dan rasa aman terhadap tipu daya dunia-MU..Jadikanlah kami orang yang selalu bersabar dan jadikanlah kami orang yang sentiasa bersyukur kepada-Mu..dan gantikanlah apa yang telah hilang dari kami dengan yang lebih baik di sisi-Mu..
Ameen ya rabbal ‘alameen..

:::::::::::::::::

p/s: sekadar update pengubat rindu pd blog kesayangan saya ni..lamanya saya tenggelam tak timbul-timbul kat sini..kalau online pon sekadar menjadi silent reader di blog kawan2 sementara blog saya dibiarkan sunyi tanpa entri.apakan daya, semester kali ni sentiasa mencabar mental dan fizikal saya..semoga saya terus diberikan kekuatan olehNya untuk meneruskan perjuangan yang semakin ke penghujung..inshaAllah..assignments2 alhamdulillah semua dah settle n dah submit..tinggal lagi satu presentation next week dan beberapa Surah2 untuk di tasmi' hafazan dengan ustaz..sahabat2..doakan saya..lebih2 lg untuk final exam yang semakin hampir.. it'll start on this coming 28th of march, until 16th of April.. do pray for me k!! semoga berjumpa lagi.. ilalliqa' inshaAllah :)



12 comments:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

agak lama sunyi blog ni,, :-)

xpa,,,fokus pada yang lebeh penteng,,

si para para said...

amin..

patut la sunyi je...selalunya ada jgk entri.hehe
tak pe..belajar tu utama..kena dahulukan..

man jadda wa jada
:)

Mohd Shahir bin Shamsudin said...

chaiyok bilah! :)

melatidaisy said...

broloq :
ha'a..sunyi..hilang suda kemeriahan dulu.hehe.. tq2

si para para :
inshaAllah ameen..tq :)

shahir :
mekasih shahir ! chayok kembali :)

cemomoi said...

moga dipermudahkan Allah dalam segala urusan.. insyaallah ada lagi sorang bakal pendakwah yang akan mengangkat syiar islam...

cun09 said...

salam dik ^_^

semoga dipermudahkan dan diberkati oleh ALLAH...

**jage diri n moge sihat**

ummu said...

assalamualaikum ukhti fid din,
"semoga Nabilas terus diberikan kekuatan olehNya untuk meneruskan perjuangan yang semakin ke penghujung", amin.
tak mengapa,utamakanlah apa yang perlu diutamakan.

melatidaisy said...

cemomoi:

ameen.. syukran 'ala husnu du'a.barakallahu fik.

kak cun09:

wa'alaikumussalam kak ^_^

ameen.. syukran 'ala husnu du'a..barakallahufiki aidhan :)

take care too kak ^_^


kak ummu:

wa'alaikumussalam ya 'azizati ukhti:)

jazakillah khair kak ats doanya.. inshaAllah i'll try my best..

take care kak :)

HaDi said...

Salam...

Semoga segalanya dipermudahkan oleh-Nya...
Best of luck untuk study...=)

shameel Iskandar said...

moga Allah merahmati. Teruskan perjuangan kerana dakwah tidak pernah terhenti.

Siiru 'ala barakatillah.

tehr said...

selamat berjuang
insya allah akan menang

ZAr said...

update jangan tak update!