Saturday, March 19, 2011

blog yang saya rindui :)

بسم الله الرحمن الرحيم

Suburkanlah iman..Carilah kemuliaan, Lapangkan dada hentikan ratapan..Bawa hatimu kepada Tuhan, mengharap hadir jiwa kehambaan..Carilah kemanisan dalam perjuangan..Perjuangan mengejar cinta dari Tuhan..Mehnah mendatang itulah ujian..Jangan tersungkur walau terbeban..Bawa hatimu kepada Tuhan..di sana menanti Syurga idaman..

Ya Allah, jadikanlah kami termasuk dalam golongan orang-orang yang beriman dan istiqamah dalam perjuangan kami..Jauhkanlah kami dari sifat putus asa terhadap rahmat-Mu dan rasa aman terhadap tipu daya dunia-MU..Jadikanlah kami orang yang selalu bersabar dan jadikanlah kami orang yang sentiasa bersyukur kepada-Mu..dan gantikanlah apa yang telah hilang dari kami dengan yang lebih baik di sisi-Mu..
Ameen ya rabbal ‘alameen..

:::::::::::::::::

p/s: sekadar update pengubat rindu pd blog kesayangan saya ni..lamanya saya tenggelam tak timbul-timbul kat sini..kalau online pon sekadar menjadi silent reader di blog kawan2 sementara blog saya dibiarkan sunyi tanpa entri.apakan daya, semester kali ni sentiasa mencabar mental dan fizikal saya..semoga saya terus diberikan kekuatan olehNya untuk meneruskan perjuangan yang semakin ke penghujung..inshaAllah..assignments2 alhamdulillah semua dah settle n dah submit..tinggal lagi satu presentation next week dan beberapa Surah2 untuk di tasmi' hafazan dengan ustaz..sahabat2..doakan saya..lebih2 lg untuk final exam yang semakin hampir.. it'll start on this coming 28th of march, until 16th of April.. do pray for me k!! semoga berjumpa lagi.. ilalliqa' inshaAllah :)