Saturday, May 7, 2011

:: Dia Ratu Hatiku ::

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum wbt...

Fuhh..semaknye..bersawang sane sini, kena buat gotong-royong perdana nih..ajak sume adik beradik ngan orang kampong tolong kemaskan blog ni..habuk merata..pheww (O_0)

Nak kate busy takde la busy sangat..nak kate laptop rosak or internet problem okey je nih..senang2 ngaku je la yang saya memang ade penyakit malas nak update blog..huhu..lagipun takde idea nak update ape..tak kan nak merapu saje-saje..blog ni tidak dicipta untuk merapu meraban okey! [talking2myself]. Sekarang saya lebih banyak menghabiskan masa di depan lappy menjadi silent reader blog sahabat-sahabat je..dah tukar hobi nampaknye :)

Jadi bersempena dengan ade modal ni saya nak update la sikit..bagi Nampak hidup sikit blog ni..idak le nampak macam koma terlantar kat ICU je ye dak?



Selamat Hari Ibu ya habibati Ummi


Emm..kat atas ni gambar ummi saya, rasenye first time saya publish gamba ummi kat blog, ini la dia jantung hati saya, ini la dia orang yang mengandungkan saya 9 bulan dan melahirkan saya dengan jayanya seterusnya mengasuh, mendidik dan membesarkan saya sehingga jadi secomel ini.. banyak jasa dia (begitu juga ibu2 kalian).. tak terlist kalau nak di senaraikan di sini..Subhanallah..hebat wanita ini, dan dia saya jadikan idola untuk menempuh cabaran hidup seorang wanita.



Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan kasihNya buat ummi.. dan memberkati kahidupan ummi..

Kasih dan sayang sesudah (Allah s.w.t dan Rasul s.a.w) ini tertumpah buat ummi..juga abah tersayang.


Pada saya setiap hari adalah hari ibu..tak perlu tunggu bulan Mei baru nak luahkan sayang cinta dan rindu kita pada ibu. Ucapkanlah sentiasa selagi mana Allah masih memberi kita peluang untuk menyampaikannya..Kerana saya tau sampai satu saat nanti saya tak lagi berpeluang untuk mengucup lembut tangannya..apatah lagi untuk bermesra manja dengannya Allah.. saya cukup takut bila membayangkannya..kalau boleh biarlah saya yang pergi dulu agar saya tak perlu menghadapi detik itu…


Selamat Hari Ibu juga untuk kak long yang saya sayangi !!



Semoga Kak Long juga dilimpahi rahmat dan kasih sayang Ilahi..terus kuat dan tabah dalam perjuangan menuntut ilmu juga dalam mengasuh permata hati..


InshaAllah hari raya nanti saya bakal menyambut anak buah yang ke dua..doakan kak long saya ye :)



Ini Abdullah Afif…permata hati sulung kak long dan abg ipar saya..juga penghibur hati buat kami sekeluarga. Afif sekarang dah masuk 13 bulan..makin comel dan makin banyak keletahnya yang membuatkan saya rindu.. Sekejap je masa setahun berlalu..rasa macam baru semalam kami sekeluarga gembira menyambut kelahiran orang baru. Ini entri yang saya buat waktu afif baru menjenguk dunia.


lagi gambar comel si abdullah afif..jom layan!!


dah pandai baca gambar ! :P


i can stand by myself !! (stand je, jalan blom pandai lagi..hehee)



ayok..pandainye wat muke belakon!! :)

Tup-tup da nak abis cuti sem saye kat rumah..rase baru je sampai rumah pertengahan bulan 4 aritu.. tau-tau je dah mencecah tiga minggu cuti..tau-tau je esok da nak kena balik UIA..menyambung perjuangan dalam short semester..Allahu Akbar cepatnya masa berlalu.. [sigh]

Pagi esok saya akan bertolak ke UIA meneruskan perjuangan yang berbaki..kawan-kawan..doakan saya ye.. semoga bertemu lagi..

Salam sayang dari saya

^_^

...................